13 augusti, 2018

Sök jobb hos oss!

Lever du med en kronisk sjukdom eller är anhörig/förälder till ett barn som är sjuk?

Vill du arbeta för att förbättra både sjukvården och produkter som används av patienter?

Bli en del av Patienthuset!

Vi söker dig som är patient och som brinner för att förbättra sjukvården och sjukvårdsprodukter – inte bara för patienten utan för hela samhället!

Patienter – en resurs

Utan patienter skulle det inte finnas sjukvård, apotek,  läkemedelsbolag med flera. Patienthuset arbetar för att du som patient ska vara kunden som också medverkar i utvecklingen av svenska sjukvård och av produkter/tjänster som patienter har behov av. Vi driver också påverkansarbete.

Dina unika upplevelser, erfarenheter och kunskaper som patient tillsammans med dina yrkeskunskaper ligger till grund för de uppdrag som du får via Patienthuset.

Vi kan erbjuda varierande uppdrag. Här är några exempel:

 • vara med i planeringen av vårdverksamheter
 • skapa eller utveckla vårdflöden på sjukhusavdelning
 • medverka i utvecklingsgrupper i vårdverksamheter
 • medverka i utvecklingsgrupper av vårdmiljö
 • medverka i utvecklingsgrupper på läkemedelsbolag
 • medverka till mer användarvänliga läkemedelsförpackningar
 • medverka i utvecklingen av vårdprodukter
 • utveckla patientinformation i skrift, på webb m.m.
 • föreläsa och hålla kurser för blivande och nuvarande sjukvårdspersonal
 • mässarbete

Arbetstid: efter ditt önskemål och efter uppdrag

Ersättning: Du får betalt per timme eller per uppdrag och får ersättning för reseutlägg. Om du har en firma så går det bra att fakturera från den.

Arbetsplats: ange i din ansökan var i Sverige som du vill arbeta.

Varför ska du arbeta för Patienthuset?

Hos oss finner du gemenskap, du får bidra med dina kunskaper, en möjlighet att påverka sjukvården och läkemedelsbolagens verksamhet samtidigt som du får arbetsinkomster. Du kan arbeta efter din förmåga.

Nätverk

Hos oss får du medverka i ett nätverk där vi patienter träffas och diskuterar aktuella hinder i hälso- och sjukvården. Månaden efter mötet så bjuder vi in politiker, myndigheter, sjukvårdspersonal, företag med flera för att ta fram gemensamma lösningar. Nästa träff är den 21 september då vi diskuterar hur man kan få effektivare vårdflöden. Därefter träffar vi politiker, beslutsfattare i sjukvården, läkare, producenter, forskare med flera den 18 oktober 2019 för att ta fram lösningar som gör vårdflöden effektivare. Skicka ett mail till kontakt@patienthuset.com eller ring Maria på tel.070-288 80 54 om du vill medverka.

Våra krav på dig

Som person ska du inte vara rädd för att säga vad du tycker på ett lugnt och sakligt sätt samtidigt som du är bra på att komma med förslag på förbättringar. Du ska tycka om att träffa människor.

Du ska vara väl insatt i vad din diagnosgrupp eller patienter i allmänhet har för behov och ha kunskaper om vad som behövs för att sjukvården och läkemedelsbolagen ska förstå behoven. Projekterfarenhet är ett plus.

Vi utbildar våra konsulter efter behov och anordnar utbildningsdagar varje år.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla bakgrunder och förutsättningar. Dock har vi ett minimikrav på att du ska vara minst 18 år och kunna tala svenska flytande.

Våra olika tjänster

Man kan säga att vi har tre olika slags tjänster på företaget:

 • Kontoret: arbete internt och externt, marknad/sälj, externa uppdrag.
 • Konsult: tar uppdrag hos våra kunder.

Om Patienthuset

Grundaren Maria Lindqvist, lever själv med två kroniska sjukdomar och har en dotter med en förvärvad hjärnskada. Hon fick idén till Patienthuset då hon och hennes medpatienters behandling skulle läggas ned i Sverige. En behandling som kan vara skillnaden mellan liv och död. Genom mycket hårt påverkansarbete lyckades Maria få politiker och sjukvårdsdirektörer att rädda kvar behandlingen. Under långa sjukhusvistelser funderade hon mycket över om och hur patienternas (kundernas) kunskap, idéer och erfarenheter tas till vara i utvecklingen av sjukvården. I sina  efterforskningar så visade det sig att många vårdinrättningar inte har patientmedverkan i sitt utvecklingsarbete. Vården utvecklades inte efter patienters behov utan av ekonomer och jurister som inte själv var sjuka.

År 2018 grundades Patienthuset. Patienthuset drivs som ett privatägt aktiebolag med syftet att skapa och utveckla sjukvården och produkter utifrån patienters behov. Patienthuset samarbetar med många patientföreningar. Patientföreningar är en viktig samarbetspartner för Patienthuset. Föreningarna ger information och stöd till patienterna – Patienthuset arbetar med politisk påverkan, utvecklingsarbete och erbjuder arbetstillfällen.

Patienthuset tillhandahåller patienter med kroniska sjukdomar och/eller funktionshinder som föreläser om sina erfarenheter och sjukdomar, sitter med i styr-/projekt- och utvecklingsgrupper med mera till sjukvården och Life Science företag.

Vi arbetar både på verksamhetsnivå, lokal, regional och nationell nivå.

Hur ansöker jag?

Vi värnar om sekretessen och kommer inte att presentera dig för uppdragsgivare förrän vi har fått ditt godkännande. Vi följer lagen om GDPR. Vi delar aldrig med oss av personuppgifter eller annan information utan ditt tillstånd. Allt du berättar stannar hos oss såvida vi inte har kommit överens om annat.

Välkommen att ta kontakt!

kontakt@patienthuset.com

eller ring Maria på tel. 070-288 80 54

- Sök jobb hos oss!