7 februari, 2019

FAQ

Här hittar du svar på vanliga frågor om oss.

Vad är skillnaden mellan Patienthuset och en patientförening?

En patientförening ger stöd och information samt arbetar i olika projekt för att synliggöra sina medlemmars utmaningar i sin sjukdom eller handikapp. De arrangerar ofta träffar för medlemmarna. Patientföreningar upprätthåller sin verksamhet med hjälp av medlemsavgifter, stöd och bidrag.

Patienthuset ägs och driva av kroniskt sjuka och funktionshindrade som ett aktiebolag. Företaget drivs med värdegrunden ”allt vi gör är för patienternas bästa”. Vi erbjuder patientmedverkan till hälso- och sjukvården och företag som tar fram produkter/tjänster till patienter. Vi driver också politisk påverkansarbete. Verksamhetsstarten har finansierats med patienters privata pengar och drivs nu med hjälp av intäkter från våra kunder. Därför kan vi agera oberoende och driva till exempel politiskt påverkan.

Vi är nog den enda arbetsgivaren i Sverige där det är en merit att som arbetssökande ha en kronisk sjukdom eller handikapp!

Har ni samarbete med patientföreningar?

Ja, de flesta av oss som arbetar hos oss har erfarenhet av arbete i en patientförening. Vi samarbetar med patientföreningar i till exempel politisk påverkansarbete, hjälper de att få fler medlemmar, skriver i deras patienttidningar samtidigt som vi ger fler ett meningsfull och betald arbete.