13 augusti, 2018

Sök jobb hos oss!

Vi behöver dig som är patient och som brinner för att förbättra sjukvården och sjukvårdsprodukter – inte bara för patienten utan för hela samhället.

Patienter – en resurs

Utan patienter skulle det inte finnas sjukvård, apotek,  läkemedelsbolag med flera. Patienthuset arbetar för att du som patient ska vara kunden som också medverkar i utvecklingen av svenska sjukvård och av produkter/tjänster som patienter har behov av.

Dina unika upplevelser, erfarenheter och kunskaper som patient tillsammans med dina yrkeskunskaper ligger till grund för de uppdrag som du får via Patienthuset.

patient som vårdutvecklare

Vi kan erbjuda varierande uppdrag. Här är några exempel:

 • vara med i planeringen när ett sjukhus byggs
 • skapa eller utveckla vårdflöden på sjukhusavdelning
 • medverka i utvecklingsgrupper för vårdverksamheter
 • medverka i utvecklingsgrupper av vårdmiljö
 • medverka i utvecklingsgrupper på läkemedelsbolag
 • medverka till mer användarvänliga läkemedelsförpackningar
 • medverka i utvecklingen av vårdprodukter
 • utveckla patientinformation i skrift, på webb m.m.
 • föreläsa och hålla kurser för blivande och nuvarande sjukvårdspersonal

Arbetstid: efter ditt önskemål och efter uppdrag

Lön: Du får betalt per timme och får ersättning för reseutlägg. Om du har en enskild firma så går det bra att fakturera från den.

Arbetsplats: ange i din ansökan var i Sverige som du vill arbeta.

Varför ska du arbeta för Patienthuset?

Hos oss finner du gemenskap, du får bidra med dina kunskaper, en möjlighet att påverka sjukvården och läkemedelsbolagens verksamhet samtidigt som du får arbetsinkomster. Du kan arbeta efter din förmåga.

Nätverk patienter- sjukvårdspersonal- politiker

Hos oss får du medverka i ett nätverk med patienter, sjukvårdspersonal, politiker, forskare med flera. Från och med hösten 2019 så startar vi upp dessa nätverk.

Våra krav på dig

Som person ska du inte vara rädd för att säga vad du tycker på ett lugnt och sakligt sätt samtidigt som du är bra på att komma med förslag på förbättringar. Du ska tycka om att träffa människor.

Du ska vara väl insatt i vad din patientgrupp eller patienter i allmänhet har för behov och ha kunskaper om vad som behövs för att sjukvården och läkemedelsbolagen ska förstå behoven. Projekterfarenhet är ett plus.

Vi utbildar våra konsulter efter behov och anordnar utbildningsdagar varje år.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla bakgrunder och förutsättningar. Dock har vi ett minimikrav på att du ska vara minst 18 år och kunna tala svenska flytande.

Våra olika tjänster

Man kan säga att vi har tre olika slags tjänster på företaget:

 • Kontoret: arbete internt och externt, en mängd arbetsuppgifter. Här arbetar två personer.
 • Partnerkonsult: arbetar både internt och externt med bland annat mässor, utveckling av Patienthuset, ambassadör. Tar uppdrag inom sitt ämne.
 • Konsult: tar enstaka uppdrag.

Om Patienthuset

Grundaren Maria Lindqvist, lever själv med två allvarliga kroniska sjukdomar, fick idén till Patienthuset då hon och hennes medpatienters behandling skulle läggas ned i Sverige. En behandling som kan vara skillnaden mellan liv och död. Genom mycket hårt påverkansarbete lyckades Maria få politiker och sjukvårdsdirektörer att rädda kvar behandlingen. Under långa sjukhusvistelser funderade hon mycket över om och hur patienternas (kundernas) kunskap, idéer och erfarenheter tas till vara. Efter efterforskningar så visade det sig att många vårdinrättningar inte har patientmedverkan i sitt utvecklingsarbete.

År 2018 startade Maria Patienthuset. Patienthuset drivs som ett privatägt aktiebolag med syftet att skapa och utveckla sjukvården och läkemedelsprodukter utifrån patienters behov. Vi samarbetar med många patientföreningar. Patientföreningar ger information och stöd till patienterna – Patienthuset arbetar med politisk påverkan, utvecklingsarbete och arbetstillfällen.

Patienthuset tillhandahåller patienter med kroniska sjukdomar och/eller funktionshinder som föreläser om sina erfarenheter och sjukdomar, sitter med i styr-/projekt- och utvecklingsgrupper med mera till sjukvården och läkemedelsbolag.

Vi arbetar både på verksamhetsnivå, lokal, regional och nationell nivå.

Under hösten 2019 kommer vi att starta upp olika nätverk.

Hur ansöker jag?

Vi värnar om sekretessen och kommer inte att presentera dig för uppdragsgivare förrän vi har fått ditt godkännande. Vi följer lagen om GDPR. Vi delar aldrig med oss av personuppgifter eller annan information utan ditt tillstånd.

Du ansöker genom att skicka ett mail till oss. Skicka sedan in en intresseanmälan till oss per post till Patienthuset Radarvägen 1 183 61 Täby eller till e-post.

Intresseanmälan Konsult

Aktuella lediga tjänster

 • Monterpersonal, Fokus Patient 17 maj 2019, Stockholm
 • Ambassadör som bor i Skåne eller i Umeå/Luleå
 • Partnerkonsult
 • Utveckling av isoleringsavdelning, Skåne
 • Informations- / utvecklingsprojekt för dig som haft blodförgiftning
 • Möte för dig som har / haft urinblåsecancer, Södra Sverige

Sök tjänsterna ovan genom att skicka ett e-mail till kontakt@patienthuset.com.

Vill du veta mer om Patienthusets verksamhet? Läs mer här!