13 augusti, 2018

Sök jobb hos oss!

Vi behöver dig som är patient och som brinner för att förbättra sjukvården och sjukvårdsprodukter – inte bara för patienten utan för hela samhället.

Varierande uppdrag

Utan patienter finns ingen sjukvård och inga läkemedelsbolag. Vi erbjuder våra kunskaper, erfarenheter till dess aktörer – utifrån en patients synvinkel.

patient som vårdutvecklare

Vi kan erbjuda varierande uppdrag. Här är några exempel:

 • vara med i planeringen när ett sjukhus byggs
 • skapa eller utveckla vårdflöden på sjukhusavdelning
 • medverka i utvecklingsgrupper för vårdverksamheter
 • medverka i utvecklingsgrupper av vårdmiljö
 • medverka i utvecklingsgrupper på läkemedelsbolag
 • medverka till mer användarvänliga läkemedelsförpackningar
 • medverka i utvecklingen av vårdprodukter
 • utveckla patientinformation i skrift, på webb m.m.
 • föreläsa och hålla kurser för blivande och nuvarande sjukvårdspersonal

Arbetstid: efter ditt önskemål och efter uppdrag

Lön: Du får betalt per timme och får ersättning för reseutlägg. Om du har en enskild firma så går det bra att fakturera från den.

Arbetsplats: ange i din ansökan var i Sverige som du vill arbeta.

Varför ska du arbeta för Patienthuset?

Hos oss finner du gemenskap, du får bidra med dina kunskaper, en möjlighet att påverka sjukvården och läkemedelsbolagens verksamhet samtidigt som du kan få arbetsinkomster. Du kan arbeta efter din förmåga.

Nätverk patienter- sjukvårdspersonal- politiker

Hos oss får du medverka i ett nätverk med patienter, sjukvårdspersonal, politiker, forskare med flera. Varje år arrangerar vi en dag där alla får nätverka och få en inblick i varandras vardag.

Våra krav på dig

Som person ska du inte vara rädd för att säga vad du tycker samtidigt som du är bra på att komma med förslag på förbättringar. Du ska tycka om att träffa människor och se dig själv som en i gruppen.

Du ska vara väl insatt i vad din patientgrupp har för behov och ha kunskaper om vad som behövs för att sjukvården och läkemedelsbolagen ska förstå behoven.

Ange vilka yrkeskunskaper som du har. Vi utbildar våra konsulter efter behov.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. Dock har vi ett minimikrav på att du ska vara minst 18 år.

Om Patienthuset

Grundaren Maria Lindqvist, lever själv med två allvarliga kroniska sjukdomar, fick idén till Patienthuset då hon och hennes medpatienters behandling skulle läggas ned i Sverige. En behandling som kan vara skillnaden mellan liv och död. Genom mycket hårt påverkansarbete lyckades Maria få politiker och sjukvårdsdirektörer att rädda kvar behandlingen. Under långa sjukhusvistelser funderade hon mycket över om och hur patienternas (kundernas) kunskap, idéer och erfarenheter tas till vara. Efter efterforskningar så visade det sig att många vårdinrättningar inte har patientmedverkan i sitt utvecklingsarbete.

År 2018 startade Maria Patienthuset. Patienthuset drivs som ett privatägt aktiebolag med syftet att skapa och utveckla sjukvården och läkemedelsprodukter utifrån patienters behov. Vi samarbetar med många patientföreningar. Patientföreningar ger infomation och stöd till patienterna – Patienhuset arbetar med politisk påverkan, utvecklingsarbete och arbetstillfällen.

Patienthuset tillhandahåller patienter med kroniska sjukdomar och/eller funktionshinder som föreläser om sina erfarenheter och sjukdomar, sitter med i styr-/projekt- och utvecklingsgrupper med mera till sjukvården och läkemedelsbolag.

Varje år bjuder vi in våra kunder, sjukvårdspolitiker, våra konsulter så att de kan träffas under en dag för att nätverka, diskutera och lyssna på intressanta föreläsningar.

Hur ansöker jag?

Vi värnar om sekretessen och kommer inte att presentera dig för uppdragsgivare förrän vi har fått ditt godkännande. Vi följer lagen om GDPR. Vi delar aldrig med oss av personuppgifter utan ditt tillstånd.

Du ansöker genom att skicka ett mail till oss. Skicka sedan in en intresseanmälan till oss per post till Patienthuset / I Landet AB Radarvägen 1 183 61 Täby eller till e-post.

Intresseanmälan Konsult

Just nu söker vi!

 • Konsulter med reumatiska sjukdomar
 • Konsulter med hudsjukdomar
 • Konsulter med blodsjukdomar
 • Konsulter med diabetes
 • Anhöriga till kroniskt sjuka barn
 • Dig som vill vara kursledare
 • Dig som är äldre än 65 år

Läs vår annons på Arbetsförmedlingens hemsida här!

Vill du träffa andra som lever med en sjukdom? Klicka här!

Vill du veta mer om Patienthusets verksamhet? Läs mer här!

Vi tar endast emot ansökningar via e-post.